Zo breng je dit weekend door in Rotterdam

Het is hoogzomer en dat betekent dat betekent dat er niet zoveel te doen is in de stad… Of toch wel? Van festivals en feestjes, tot workshops en voorstellingen; de agenda is juist aardig vol! Heb jij nog geen idee wat je dit weekend gaat doen of heb je nog wat ruimte in je planning? Hieronder vind je een greep uit de evenementenagenda van de stad!

Hele weekend

Ketels aan de Kade
Historisch Delfshaven 5 augustus 17.00u – 7 augustus 18.00u

Waan je een paar eeuwen terug tijdens dit culinaire festival in Delfshaven. Zaterdag proef je bier en geniet je tijdens het dorpsfeest van live muziek in de openlucht herberg. Zondag komt de geschiedenis tot leven met rondleidingen, exposities en de ambachtelijke foodmarkt.

Zaterdag 6 augustus

Rotterdam Weightlift showdown Schouwburgplein
Schouwburgplein 13.00u – 17.00u

Op het Schouwburgplein kunnen de sterkste Rotterdammers zich uitsloven tijdens de Weightlift Showdown! Naast dat iedere Rotterdammer kan proberen een gewicht boven het hoofd te krijgen onder begeleiding van een coach, zijn er ook 80 atleten van over heel de wereld die de beste vorm demonstreren!

CrazySexyCool
Zuiderpark 13.00u – 23.00u

Het Zuiderpark staat met CrazySexyCool bomvol grote namen met onder anderen Ronnie Flex & The Fam, Broederliefde, Josylvio, Poke en Jonna Fraser. Het thema van deze editie is ‘American Dream’, dus bezoekers kunnen helemaal los gaan met de meest Amerikaanse festival-outfits!

Blijdorp Festival
Roel Langerakpark 12.00u – 23.00u

Na twee jaar is het Blijdorp Festival terug! Op de line-up staan onder anderen S10, Kevin & The Animals, Black Cadmium, Ampfeminine, ADF Samski en Speedy J. De kaartjes zijn inmiddels wel uitverkocht via de officiële route.

Tall Tales Company: een voorstelling over verschillen overbruggen
Stadspodium & Park Rotterdam 15.00u – 16.00u – gratis

Liefhebbers van theater kunnen voor een uur genieten van een voorstelling in de buitenlucht. De theatervoorstelling ‘On The Moves’ van Tall Tales Company verbeeld door middel van twee totaal verschillende personages Rotterdammers hoe je verschillen kunt overbruggen.

Opening expositie Rotterdam jaren 80-90 DIG IT UP
Erfgoedlab DIG IT UP Nieuwe Binnenweg 13b. Opening zaterdag 6 augustus om 16.00u. Te bezoeken tot en met 3 september, woensdag t/m zaterdag van 12.00u tot 18.00u

Hoe zag de stad eruit in de jaren ‘80 en ‘90? In deze expositie zie je foto’s van Hansje de Reuver die een perfect beeld geven. Hansje is al sinds de jaren ‘70 onderdeel van de culturele scene van de stad en maakte daarvan talloze foto’s. Tijdens de opening van de expositie presenteert Hansje ook haar nieuwe fotoboek.

Latin Express New Grounds
Podium Grounds 22.00u – 03.30u

Rotterdammers met een liefde voor bachata en salsa kunnen in Podium Grounds de heupen helemaal los gooien! Meer info vind je hier!

Weelde Nacht: het Cyber Lazer Feest
Weelde 23.00u

Verdwaal tussen de laserlichten en cybernetische klanken en teleporteer naar de toekomst waarin mens en technologie samenkomen. Voor het feest begint kun je vanaf 18.00 uur ook al genieten van de zon bij de Zandbar. Meer informatie vind je hier.

Zomermarktconcerten
Laurenskerk Rotterdam 15.30u – 16.30u

In de zomermaanden kunnen orgelliefhebbers hun hart ophalen bij de Zomermarktconcerten. Op deze zaterdag luister je naar het orgelspel van Stephan van de Wijgert.

Zondag 7 augustus

Yoga op ‘t Schouwburgplein: yin & Yang Yoga met Lizzy
Schouwburgplein 11.00u – 12.00u

Begin je zondag goed met een Yin & Yang yogales van Lizzie van de YogaSchool Hoogvliet! De les is gratis en ook geschikt voor beginners. Om de les te volgen kun je zelf een matje meenemen, maar yogamatjes zijn ook te huren!