Zo word je slachtoffer van WhatsApp-fraude: “Ik sta in de supermarkt, maar heb geen geld meer. Kan jij dit Tikkie betalen?”

WhatsApp-fraude is een vorm van internetfraude waarbij oplichters berichten sturen via WhatsApp om persoonlijke informatie of geld te stelen. In de eerste aflevering van “Tikkie betaald…?” vertellen drie Rotterdammers hun verhaal. Ze zijn alle drie op een andere manier slachtoffer van dezelfde WhatsApp-fraudezaak. Hoe is het zo ver gekomen en wat is de financiële en emotionele schade die de fraudeur hebben aangericht?

Tikkie Betaald..?
“Ik sta in de supermarkt, maar heb geen geld meer. Kan jij dit Tikkie betalen?” Wat doe je als een vriend in nood om geld vraagt? WhatsApp-fraude is een ernstig probleem dat steeds groter wordt. Veel mensen zijn slachtoffer geworden van oplichters die proberen WhatsApp-gebruikers te misleiden en geld af te pakken. De schade die deze fraudeurs aanrichten kan immens zijn, zowel financieel als emotioneel.

In “Tikkie betaald…?” vertellen drie Rotterdammers hun verhaal om meer mensen bewust te maken van WhatsApp-fraude. Hoe zijn zij in de val van de oplichter gelopen, wat doet gemeente Rotterdam tegen internetfraude en wat kan je zelf tegen dit soort criminele praktijken doen?

De hele serie luister je hier!