Zoektocht naar modellen bij Schorem voor internationaal project

Voor mensen die altijd al ambities hebben gehad om model te worden was er afgelopen donderdag een buitenkansje bij Schorem. De mannen willen een educatieve DVD uitbrengen waarin verschillende barbierstechnieken worden uitgelegd, maar hiervoor zijn wel modellen nodig. En daarom had Bertus van Schorem een oproep gedaan aan iedereen met een goede bos haar om richting de zaak te komen om misschien wel uitgekozen te gaan worden voor dit internationale project.

En deze oproep werd goed ontvangen, want vanuit alle hoeken van Nederland trokken er mensen richting Schorem voor deze zogeheten ‘model call.’ En ook de barbiers kwamen uit alle hoeken van de wereld, en dat is niet zonder reden volgens Bertus van Schorem: “We hebben al eens een DVD uitgebracht waarin wij centraal stonden, maar dat hebben mensen nu wel gezien. Het werd echter wel heel goed verkocht en er was veel vraag naar een nieuwe, dus hebben we ditmaal ons netwerk ingeschakeld om internationale barbiers hierheen te halen.”

En dat is meer dan gelukt, van Canada tot aan Brazilië en van Japan tot aan de Verenigde Staten, bijna elk continent is hier vertegenwoordigd met de beste barbiers die er zijn. En dat alles om geld in te zamelen voor het goede doel: “Deze gasten hebben allemaal hun eigen stijl en gaan hier hun modellen uitzoeken voor de film, waarvan de uiteindelijke opbrengst gaat naar een fonds voor kansarme jongeren in arme landen. Veel jongens in de wereld van de barbiers zijn ook met weinig opgegroeid, en wij willen op deze manier een extra hand helpen.”, aldus Bertus.

Uiteindelijk druipen er veel mensen, na niet uitgekozen te zijn, af, maar de aanwezige barbiers zijn maar al te blij met alle modellen die er waren want de keuze was meer dan genoeg: “Rotterdam is echt heel stijlvol, het verbaasde me echt hoeveel stijl hier vanavond was. Erg mooi om te zien.”, aldus Matty Conrad, een barbier die helemaal vanuit West-Canada naar Rotterdam is getrokken.

De opnames voor de film zijn op zondag en maandag waarbij een filmcrew uit de Verenigde Staten overkomt om alles vast te leggen. En daarna is het vooral zaak dat zoveel mogelijk mensen de DVD aanschaffen, aldus Bertus: “Alleen op die manier kunnen we zoveel mogelijk kansarme jongeren helpen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat