Zomer op zondag: lekker er op uit in de stad

De meeste mensen zijn op vakantie, maar er is nog genoeg te doen in de stad. Ook op de zondag. We namen een kijkje bij drie zondagevenementen in Rotterdam.

Bij Jordy’s Bakery in Kralingen houden ze elke zondag ‘Sunday Sessions’. Er zijn dan zuurdesempizza’s en cocktails, soms onder het genot van een livemuziekje of DJ.

“De opkomst is vandaag niet zo groot, maar dat verschilt echt per keer”, zegt werknemer Danny, “misschien is het de warmte vandaag en zijn de meeste mensen de stad uit”.

Warm is het zeker. Maar dat weerhoudt het publiek bij Kunsthal Live Op Zondag er niet van om eens lekker het lichaam los te schudden op de muziek van Michelle David & The Gospel Sessions. Naast DJ en livemuziek zijn er ook dingen te doen, zoals een creatieve workshop voor kinderen.

Bij het Keilecafé wordt er wat rustiger aan gedaan. Onder relaxte DJ-klanken chillen de mensen in de schaduw onder het genot van een drankje. “Het is nu nog vroeg, maar later op de dag en in de avond gaat het wel meer los hoor”, zegt de bardame.

Doris, die bij het Keilecafé een drankje doet met haar vriend zegt dat Rotterdam er echt op vooruit is gegaan: “Er zijn nu heel veel terrassen en buitendingen te doen, je hebt bijvoorbeeld nog de Containerbar en de Garden of Bird. Het is wel anders dan een paar jaar geleden, want toen had je zulk soort dingen niet”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter