Zomer op Zuid maakt grootste picknickkleed van Rotterdam: ‘1000 theedoeken nodig’

Zomer op Zuid is op zoek naar héél véél theedoeken! Op zondag 20 augustus vindt namelijk De Grote Picknick op Zuid plaats, op het grootste picknickkleed van Rotterdam. Maar daarvoor zijn nog een heleboel theedoeken nodig.

Het plan is om een kleed van 25 bij 25 meter te maken, zo vertelt Aysel Kaya. Daarvoor zijn ruim 1000 theedoeken nodig. “Het gaat nu al goed. Iedereen is laaiend enthousiast. En het is natuurlijk heel makkelijk om aan mee te doen: iedereen heeft thuis een theedoek. Je kan met je theedoek onderdeel zijn van een groot geheel.” Alle theedoeken zijn dan ook welkom, zolang ze maar schoon zijn.

De theedoeken kunnen tot half augustus worden ingeleverd bij de Rotterdampaswinkel, Bibliotheek Feijenoord, Bibliotheek Zuidplein, Bibliotheek IJsselmonde en Leeszaal Vreewijk. Na 31 juli maakt textielkunstenaar Maaike Gottschal samen met Rotterdamse naaiateliers van alle ingeleverde theedoeken het picknickkleed. “Vervolgens wordt het kleed naar Ahoy gebracht, opgerold en dan naar het Zuiderpark gebracht”, vertelt Kaya. “Het wordt wel een klus, maar een leuke klus.”

In het Zuiderpark vindt vervolgens van 12.00 tot 14.00 uur De Grote Picknick plaats. “Een picknick is iets met je met elkaar doet. Het is echt een proces wat je samen doorloopt en wat alle culturen verbindt.”

Zie hieronder de video: