Zon, zee en strand maar voorlopig geen metro naar Hoek van Holland

De nieuwe metrolijn naar het strand van Hoek van Holland kan voorlopig nog niet in gebruik worden genomen. Wethouder Vincent Karremans noemt het ‘niet realistisch en verantwoord’ om badgasten deze zomer nog met de metro naar het strand te vervoeren. Onder meer leveringsproblemen en herstelwerkzaamheden aan de betonnen muur van de halte Hoek van Holland Strand, zorgen ervoor dat de metro je waarschijnlijk pas in oktober tot aan de golven brengt.

Volgens Joan van der Veen, communicatieadviseur van het Metro aan Zee-project, gaat het vooral om de laatste puntjes op de i: “We testen natuurlijk alles, en dat betekent dat we nu een soort to-do lijst hebben van de laatste dingen die nog moeten worden opgelost.” Zo moeten er bijvoorbeeld nog borden voor de dynamische reizigersinformatie worden opgehangen en de wachthuisjes moeten worden voorzien van glas.

Broodje aap
“Ook een aantal masten waaraan de bovenleiding hangt, worden extra gefundeerd omdat deze iets te veel bewegen.” Niets vreemds, volgens Joan, maar wel zaken waardoor de afronding van de werkzaamheden dus wat vertraging oploopt. Op de verhalen dat de ingebruikneming van de metro zou worden vertraagd vanwege zand op het spoor reageert ze lachend: “Die vraag heb ik nu al vier keer gehad, maar dat is echt een broodje aap verhaal.”

Bekijk hieronder de reportage die OPEN Rotterdam maakte bij de eerste testritten van de nieuwe metrolijn.