Zorgmedewerker Caitlin onthult beeld tijdens ZOOmeravond in Blijdorp

Om waardering uit te spreken voor de topprestaties die Rotterdamse zorgmedewerkers iedere dag leveren, organiseert de gemeente in samenwerking met de Rotterdamse Zorg een ZOOmeravond in Diergaarde Blijdorp. Caitlin Koenig werkt in het Erasmus MC als verpleegkundige en mag namens haar collega’s een speciaal beeld onthullen van Heart Work Heroes. Daarnaast lopen er onder andere complimentendames rond en kunnen de zorgmedewerkers genieten van een massage.

De Rotterdamse zorgmedewerkers worden ontvangen bij de ingang aan de oceaniumzijde van de diergaarde. Om iets na vieren begint de toen-nog-wethouder Zorg, Ouderen en Sport Christine Eskes (CDA) namens de stad met een bedankspeech aan de Rotterdamse zorgmedewerkers. Onder een luid geklap wordt daarna het Heart Work Heroes beeld onthult namens de zorgmedewerkers door Caitlin en haar collega.

Letterlijk in het zonnetje
“Het is super mooi dat wij vanavond hier met 9000 zorgmedewerkers heen kunnen”, lacht Caitlin voorafgaand aan de onthulling van het beeld. Op het moment dat de ceremonie op zijn eind loopt staat er al een rij bij de massagestoelen. “Het is ook weleens lekker om als zorgmedewerker even verzorgd en verwend te worden” vertelt een zorgmedewerker na haar massage.

Verder kan er op het terrein van Diergaarde Blijdorp ook nog genoten worden van een silent disco die door de complimenten dames al snel goed wordt gebruikt. “Je ziet echt dat mensen een glimlach krijgen als zij een compliment krijgen. Dat is echt heel tof”, legt Anna uit. Zij schrijft haar complimenten op post-it blaadjes en plakt die daarna op de mouw van de zorgmedewerkers. “Wij waarderen de zorgmedewerkers heel erg en daarom is dit ook heel leuk om te doen.”