Zwemcentrum Rotterdam officieel geopend

Rotterdam is een sportaccommodatie rijker want sinds vanochtend is Zwemcentrum Rotterdam officieel geopend. In februari wordt de opening feestelijk gevierd maar vanochtend waren er al enkele vroege vogels om half zes aanwezig om als eerste dit gloednieuwe zwembad te betreden.

“Het is een lang traject geweest, maar nu het er eenmaal staat ben ik er wel heel erg trots op”, aldus architect Vincent van der Meulen wanneer hij naar de eerste zwemmers kijkt in het 50-meter-bad. “Dit zwembad is, samen met het Pieter van den Hoogenband-zwembad in Eindhoven, meteen een van de meest toonaangevende zwembaden van Nederland.”

Het zwemcentrum is dus bedoeld om topsport naar Rotterdam te halen, maar ook de breedtesport is net zo belangrijk: “Het zwembad is bedoeld voor iedereen. Jong, oud, recreant of topsporter, iedereen is hier welkom en voor iedereen is er ruimte”, aldus locatiemanager Nicos Vlachos.

En de zwemmers? Die vinden het nieuwe zwembad meer dan prima: “Geweldig, normaal gingen we naar plekken als Den Haag en Delft maar nu gaan we met onze hele zwemvereniging hierheen”, aldus Arienne van Zwemvereniging Albion, terwijl Dick van Rotterdam Swimming toevoegt: ”Het is gewoon een topaccomodatie die aan alle wensen voldoet”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat