010nu Weekoverzicht: Rolschaatsen, een Protestbordenbos en de mentale gezondheid van studenten

OPEN Rotterdam

Deze week was de tweede week van ons nieuwe wijkredactie-project waarbij we vier weken lang, één dag in de week redactie houden in een huis van de wijk. Deze eerste vier weken zijn we te vinden in De Esch, en dat leverde meteen een mooi en belangrijk verhaal op.

Veel bewoners van De Esch maken zich namelijk zorgen over de komst van een nieuwe brug. Die brug gaat er namelijk voor zorgen dat er een deel van de polder, een natuurgebied middenin de stad, moet verdwijnen. Matthijs is daarom een bordenactie gestart en er staat inmiddels al een heus “protestbordenbos” langs het pad dat door de polder loopt. Het natuurgebied is belangrijk voor Matthijs: “Dit is de reden waarom ik hier ben komen wonen, ik wandel hier elke dag.” Zelf gaat Matthijs ook nog twee borden plaatsen.

Rolschaatsen
Rotterdamse skate-liefhebbers rolden deze week allemaal richting De Doelen voor een swingende avond. Ook onze reporter Zoë trok haar stoute rolschaatsen aan. Mariska Weimar van mede-eigenaar Quadsk8 leerde haar alle nodige danspasjes en skatetricks. “Als je gaat dansen op je skates dan lijkt het net of je vliegt. Het is heel even spannend als je het moet leren, maar als je het eenmaal kan is het heerlijk”, zo vertelt Mariska.

Week van mentale gezondheid
Slimmer omgaan met je geld, zelfcompassie, omgaan met uitstelgedrag; het is zomaar een greep uit de workshops die de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) aanbiedt deze week tijdens Wellbeing Week. Een evenement dat de universiteit jaarlijks meerdere keren organiseert om studenten te informeren over mentale gezondheid.