010nu weekoverzicht: vermiste gier Blijdorp en kroon op Zalmhaventoren

Het was weer een bewogen week in Rotterdam. Na een ontsnappingspoging van Bokito jaren terug, is er nu ook een gier ontsnapt uit de Diergaarde. Verslaggever Thierry gaat op zoek. De Zalmhaventoren wordt gekroond tot koning van Rotterdam speciaal voor Koningsdag. De Rotterdamse apothekersassistenten zijn niet blij met nieuwe cao-voorstel en Herman rent voor de 36e keer de marathon.

Een gier uit Blijdorp besloot Rotterdam eens te gaan verkennen, sinds die beslissing is het dier spoorloos. Wij gaan op zoek naar de gier. In de Open Vraag, vragen wij aan de Rotterdammers waar de vogel is.

De stad is al volop in sfeer voor Koningsdag! Sinds deze week zien we de tram al rijden en worden de vlaggen in Koningsdaghuisstijl van studio VollaersZwart gehesen. Vrijdagmiddag worden de Zalmhaventoren gekroond tot King van de Rotterdamse Skyline. Verslaggever Nicky gaat mee naar de top van de Zalmhaventoren en doet verslag terwijl de abseilers de toren kronen.

“Weer sigaar uit eigen doos”, aldus apothekersassistent Sermin. Het voorstel van de werkgevers is om de pensioenpremie permanent met ongeveer 2% te verlagen om zo de lonen met 2,5% te kunnen laten stijgen, dat is te lezen in een brief die FNV heeft gestuurd naar de apothekersassistenten. De nieuwe afspraken zouden betekenen dat de apothekersassistenten er maar zo’n 0.3% op vooruit zouden gaan.

Rotterdammer Herman Wilton doet voor de 36ste keer meer aan de NN Marathon Rotterdam. Deze wordt een hele speciale, want een jaar geleden redde hij de finish niet en werd hij twee weken later geopereerd aan zijn heup. Als Herman het flikt om te finishen, zal hij volgens zijn arts de eerste persoon zijn die binnen een jaar na zijn operatie de marathon finisht.