21-jarige Loesje Tieleman opent restaurant in Veerhaven

Het horecavak is Loesje Tieleman met paplepel ingegoten. Haar vader heeft een aantal zaken in Rotterdam en sinds een week is ook zij trotse eigenaresse van Louise Petit Restaurant. Op de kaart staan klassieke Franse gerechten zoals escargots. Bon appetit!

Loesje’s vader Willem Tieleman is een bekende horecaondernemer. Hij is onder andere eigenaar van Jamie’s Italian in Rotterdam en Den Haag en de Euromast. Hij is dan ook apetrots op zijn dochter, maar: “Ik vind het ook doodeng. Ze heeft zoveel verantwoordelijkheid”. Loesje heeft altijd al de droom gehad om een horecazaak te hebben en haar jonge leeftijd vindt ze daarin geen belemmering: “Om op zo’n jonge leeftijd al zo’n verantwoordelijkheid te hebben is wel een contrast met leeftijdsgenoten, maar ik ben gewoon iemand die haar doelen wil bereiken”.

Op de kaart van het restaurant staan klassieke Franse gerechten. Loesje komt van jongs af aan al in Frankrijk: “Ik ben heel erg verliefd geworden op het land en de keuken en eigenlijk alles van het land”. Wellicht kan in de toekomst ook een andere stad genieten van de Franse kaart van Louise Petit Restaurant, maar Loesje wil zich eerst focussen op de vestiging in Rotterdam: “Ik wil wel eerst dat dit helemaal zo is zoals ik wil dat het is. Wellicht is er ooit wel een Louise 2.0 in Amsterdam”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter