23 kinderen uit Wit-Rusland zijn vijf weken bij Rotterdamse pleeggezinnen

Na de ramp in Tsjernobyl werden Wit-Russische kinderen uitgenodigd om in Nederland weer gezond te worden. De Wit-Russische kinderen die op dit moment in Rotterdam verblijven zijn er niet meer voor hun gezondheid. Ze verblijven vijf weken in pleeggezinnen om ze uit hun misère van thuis te halen.

In 1993 werd de Stichting Rusland Kinderhulp in het leven geroepen. De stichting is er niet meer om voor de gezondheid van de kinderen te zorgen, maar meer om hun te inspireren vertelt Leon Roos van Stichting Rusland Kinderhulp: “Wat we in de ervaring van jaren zien van kinderen die dit al hebben meegemaakt dat ze kunnen zien hoe het ook wel kan. Een klein kind kan de wereld daar niet veranderen, maar ze kunnen wel zichzelf veranderen door heel goed je best te doen op school, want daar bereik je ook heel veel mee ”.

De familie van der Wel doet mee aan het project nadat ze een mailing van de basisschool van hun kinderen voorbij zagen komen: “Toen dacht ik, ja dat is wel een mooie uitdaging. Ook voor de kinderen is het heel erg leerzaam. Ze kunnen leren dat het ergens anders er heel anders aan toe gaat. Ook wat betreft armoede. Zij hebben hier natuurlijk alles”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat