Aboutaleb gaat werken vanuit Carnisse: wat moet hij weten van de wijk?

In de wijk Carnisse voelen mensen zich onveilig, dat blijkt uit de resultaten van het wijkprofiel, een onderzoek dat de gemeente tweejaarlijks uitvoert. Burgemeester Aboutaleb wil daarom een dag in de week vanuit de wijk gaan werken, om zo de situatie te verbeteren. Wat vinden de inwoners van Carnisse zelf een verbeterpunt om de burgemeester mee te geven?

Burgemeester Aboutaleb wil tussen april en juni een plan van aanpak opstellen, vertelt hij aan Rijnmond. Daarna gaat hij een jaar lang, één dag in de week werken in Carnisse. “Ik ga onder meer in gesprek met ondernemers, bewoners, de politie en toezicht.”

Elke twee jaar wordt aan Rotterdammers gevraagd wat ze vinden van de wijk waar ze wonen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid of overlast. Dat is het wijkprofiel. Deze antwoorden worden gebundeld tot één gemiddeld cijfer per wijk. De wijk Carnisse scoort vooral slecht op de categorieën: woonsituatie, het participeren in de samenleving en er is veel sprake van overlast. Ervaren de inwoners van de wijk dit ook zo?

De reacties zijn erg gevarieerd. “Ik woon hier al heel mijn leven, maar ik voel me niet meer veilig”, zegt een oudere wijkbewoner. “Ik ga ‘s avonds niet eens meer over straat”. Een jonge studente merkt hier echter niks van. “Ik heb wel verhalen gehoord, maar zelf heb ik eigenlijk nergens last van”, vertelt ze.

Waar veel bewoners van Carnisse het over eens zijn, is dat er te weinig te doen is voor jongeren. “Ze gaan de straat op, omdat er niks anders te doen is”, vertelt een vader. Een medewerker van Huis van Carnisse beaamt dit. “Er moet meer te doen zijn voor jongeren”.

Benieuwd naar wat er nog meer beter moet in Carnisse? Bekijk de OPEN Vraag hieronder!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat