Aboutaleb op bezoek in Tweebosbuurt: “Ik snap de boosheid”

Tweebosbuurtbewoners zijn boos op Vestia en gemeente Rotterdam. Vandaag zijn Rotterdammers in gesprek gegaan met burgemeester Aboutaleb en wethouder Bas Kurvers, om te kijken naar mogelijk oplossingen en ophelderingen voor de geplande huizen die gesloopt gaan worden.

De burgemeester heeft aangegeven de woede te begrijpen die in de buurt op Zuid leeft, maar hij kan geen beloftes doen over de toekomst van de huizen. “Daar gaat de rechter over”. Begin juni, twee jaar geleden, kregen de bewoners van de Tweebosbuurt een brief van Vestia, waarin stond dat hun huis gesloopt gaat worden. Zij werden verzocht zo snel mogelijk te verhuizen, maar twee jaar verder is er nog steeds geen opheldering over de situatie.

Rotterdamse ambtenaar Denise heeft slapeloze nachten. “Ik betaal nu zevenhonderd euro per maand en bij een nieuwe woning vraagt Vestia 1100 euro per maand en dat kan ik niet betalen.” Voor deze prijzen moet Denise kijken naar andere steden om te wonen zoals: “Tilburg”.

“Het gaat om zeshonderd woningen die weg worden gehaald”, zegt Rotterdammer Menno Janssen. Ruim vijftien Rotterdammers zijn aanwezig bij de bespreking. Rotterdamse Gregelens is één van de weinige die tevreden is met het proces van de Tweebosbuurt. Zij heeft zo’n 36 jaar gewoond in de wijk. Ook bij haar thuis viel er twee jaar terug een brief op haar deurmat van Vestia. Binnen twee maanden heeft zij via medewerker Warda van Vestia een nieuw huis bij Vuurplaat, waar zij nu twee jaar woont.

Voor een aanwezige die niet in de Tweebosbuurt woont, maakt het vrij weinig uit wat er met de buurt gebeurt. Hij vindt dat de mensen overdrijven met hun protesten. “We leven in 2020 Rotterdam moet nieuw worden.” Na de zomer gaat de bespreking verder met de burgemeester. Volgens Aboutaleb kan hij niet veel doen, omdat de raadscommissie hierover gaat. Wel zegt hij toe Vestia aan te spreken om hun plichten na te komen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat