[ADV.] Een ode aan ’75 Jaar gay Rotterdam’

DIG IT UP duikt in de geschiedenis van 75 jaar gay Rotterdam. Met een expositie, een talkshow en de Roze Zoldervondsten wordt aandacht besteed aan de seksuele diversiteit in Rotterdam.

De tentoonstelling bestaat uit ruim dertig foto’s van Rotterdamse lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksuelen, aseksuelen of zoekenden. De portretten zijn gefotografeerd door Esther Erkelens (Des Esther’s Fotografie). De stichting DIG IT UP laat hiermee zien hoe de lhbt-gemeenschap een inmiddels vanzelfsprekend onderdeel van de Rotterdamse samenleving vormt. Pex Langenberg, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur, opent op vrijdag 22 september om 16.00 uur de tentoonstelling in de DIG IT UP Gallery.

Op 24 september wordt een aantal geportretteerden in een tv-show geïnterviewd. Deze tv-show wordt uitgezonden op OPEN Rotterdam. Je kunt de tv-show gratis bijwonen. De opnames vinden 24 september om 15.00 uur plaats in Club Ferry aan de Westblaak.

Stichting DIG IT UP roept Rotterdammers op hun beeldmateriaal over ’75 jaar gay Rotterdam’ in te leveren bij de Rotterdamse Roze Zoldervondsten. DIG IT UP zoekt met name foto’s, negatieven, dia’s, video’s of filmbeelden. Tijdens de editie van de Rotterdam Pride 2018 wordt het meest bijzondere materiaal gepresenteerd en, als de aanbieder daarmee akkoord gaat, zelfs overgedragen aan het Stadsarchief Rotterdam.

Het inleveren van materiaal voor de Roze Zoldervondsten kan wekelijks op donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur in de DIG IT UP Gallery aan de Schiedamsedijk 62a. Je kan het materiaal ook posten op http://www.digitup.nl/beeldmateriaal-gezocht-over-75-jaar-gay-rotterdam/ of mailen naar [email protected]

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat