Al 750 jaar vecht Rotterdam tegen het water, maar hoe gaat dat met een stijgende zeespiegel?

Stormen, hittegolven en piekbuien komen sneller, vaker en heviger voor. Deze week zagen we met storm Corrie wat voor impact dat heeft. Verschillende kades stroomden over. Al ruim 750 jaar leeft Rotterdam met de voor- en nadelen van de delta. In de tweede aflevering van de serie ‘Zeespiegels’ gaat het over wonen in de laaggelegen delta waar Rotterdam in ligt.

Foto van Nico Groenenboom

Er is momenteel een wooncrisis, we willen huizen erbij. Welke keuzes moeten we nu maken voor het wonen op lange termijn? Hoe moet dat als de zeespiegel stijgt? Blijven wij hier wonen? En hoe passen wij ons aan? Deze en meer vragen komen langs in de nieuwe aflevering van de serie over wat het voor Rotterdam betekent dat de zeespiegel stijgt.

Zeespiegels
Het klimaat verandert, de bodem daalt en de zeespiegel stijgt. Wat betekent dat voor Rotterdam? Op korte en lange termijn? In de serie ‘Zeespiegels’ wordt er onderzoek gedaan en wordt gesproken met deskundigen en beroepsmatig betrokken mensen in de stad. Zij spiegelen ons waar wij op dit moment staan in dat proces.

Kijk hier alle afleveringen.