ALL CAPS Street Art festival en Rotterdam Street Culture Week nemen deze week de stad over

Aan streetculture geen gebrek deze week: het ALL CAPS Street Art Festival en de Rotterdam Street Culture Week zijn van start! Van muurschilderingen op Zuid tot een Dutch Beatbox Battle en een festival. Hieronder zetten we de highlights op een rijtje

ALL CAPS Streetart Festival (4 tot 11 september)
Dit jaar is het hoofdkwartier van het ALL CAPS Festival te vinden aan de Korte Stadionweg in Ijsselmonde. Daar kun je terecht voor onder andere de tentoonstelling Dutch Graffiti Library en een indoor muurschildering van Arno A., een van de eerste graffiti-artiesten in Nederland. Verder zie je projectiekunst van Jelmer Noordeman en de crossover tussen Cross Comix en ALL CAPS met het thema ‘stories from the city and beyond’.

Natuurlijk wordt de wijk Feijenoord rondom het hoofdkwartier weer beschilderd door streetart-artiesten. Met fietstours kun je langs de werken in de maak en kom je Rotterdamse artiesten tegen. In de Piekstraat vind je Franky Sticks, op het Stieltjesplein OX-Alien en in de Oranjeboomstraat de jongeren van Nul Teen Art. Natuurlijk kun je ook een rondje lopen; hier vind je een kaart met alle locaties.

Op zondag 11 september komt het hele programma samen met de ALL CAPS Super Sunday! in het Mallegatpark. Met muziek van Franky Sticks, de expositie EXPECT THE UNEXPECTED, krijtkunst van Lotte Prins and Tim Mulder en een programma waar kinderen een eigen t-shirt kunnen ontwerpen en bedrukken.

Rotterdam Street Culture Week (3 tot 11 september)
Naast Feijenoord kom je ook in de rest van de stad straatcultuur tegen! Van exposities tot feestjes en battles; er komt van alles voorbij. De hele week kun je op het Rotterdam Centraal Station een mini-expo van Wereldmuseum x Stacii Samidin zien. Met de tentoongestelde werken documenteert Stacii Samidin op een rauwe manier de levens van minderheden, onderdrukten en mensen met een onorthodoxe levensstijl over de hele wereld. Ook vind je daar de RSCW Photobooth.

Op donderdag 7 september gaan Rotterdamse meiden los bij Pretty Girls Love Trap Music in het Mallegatpark. Vrijdag 9 september vind je in LantarenVenster niet alleen de Perfect Beat Challenge voor muziekproducers en beatmakers, maar kun je ook naar het programma van ONLY SHORTS: Grande Loge met vertoningen, presentaties en performances die gebaseerd zijn op de serie COVID-PRO, te zien bij OPEN Rotterdam.

Zaterdag 10 september zie je aan de voet van de Erasmusbrug, op het Willemsplein, van performances van de hotste hiphop artiesten. Op de line-up staan onder anderen Kevin & The Animals, Jonna Fraser & The Lions, ADF Samski en Nnelg.

Hier vind je het hele programma van de Rotterdam Street Culture Week.