Alle straatculturen komen samen tijdens het Rotterdam Street Culture Weekend

Veel evenementen gaan dit jaar niet door wegens corona, maar dat geldt niet voor het Rotterdam Street Culture Weekend (RSCW). Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september komen allerlei stromingen binnen de straatcultuur samen tijdens alweer de derde editie van het evenement. Het middelpunt van het evenement is ook dit jaar weer de Afrikaanderwijk.

Rotterdam is dé ‘street culture stad’ van Nederland, aldus de organisatie van RSCW. De stad zit boordevol talenten en er vinden allerlei initiatieven plaats op het gebied van sport, muziek en kunst. “Van graffiti-artiesten tot skaters, van breakdancers tot BMX’ers en van straatvoetballers tot hiphoppers; tijdens het weekend komen al die culturele stromingen bij elkaar om hun talenten te tonen en te laten zien en horen waar zij voor staan.”

Op het programma staan onder meer de Nederlands Kampioenschappen freerunnen en BMX freestylen. Daarnaast is er veel aandacht voor straatvoetbal tijdens de World of Street Football en geeft het HipHopHuis een inkijkje in de Rotterdamse hiphopscene met The Jump Off. Tijdens alle activiteiten wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen, zegt de organisatie achter RSCW.

Eén van de dragende organisaties achter het weekend is ook dit jaar weer POW! WOW! Rotterdam. Dat street-art-festival vindt dit jaar plaats vanaf 6 september tot en met 13 september in de Afrikaanderwijk. Tijdens dat festival voorzien kunstenaars uit Nederland allerlei muren in de wijk van kleurrijke muurschilderingen. Waar die zogenoemde murals verrijzen zie je hieronder. De pop-up exposities zijn gratis te bezoeken.

<iframe src=”https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1_3I4T2cEse7GVqKTd7f2NtJGfFhHj3hP” width=”640″ height=”480″></iframe>

Vorig jaar waren wij aanwezig op het street-art-festival POW! WOW! Het was destijds de eerste editie van het festival in Europa, nadat het eerder al edities kende in Azië.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/fKAA_mO9_Uk” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>  

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat