Aris helpt met kwetsbaren in de wijk Zevenkamp

In Rotterdam zijn er meerdere initiatieven om mensen te ondersteunen die zelf de deur niet uit kunnen vanwege de corona crisis. Vanuit het Buurtsteunpunt Zevenkamp gaan vrijwilligers samen met het Leger des Heil flyeren om mensen duidelijk te maken waar zij hulp kunnen vinden.

“Ik vind het heel belangrijk om in deze tijd iets voor de oudere mensen te betekenen. Of het nu de hond uitlaten is, of boodschappen doen: ik wil graag mensen bijstaan in deze moeilijke tijd”, vertelt vrijwilliger Willem. Hij is een van de mensen die flyert in Zevenkamp.

Op de flyer staat een telefoonnummer en wat de vrijwilligers allemaal aanbieden. “We kunnen voor mensen boodschappen doen. We halen het briefje op en halen dan de boodschappen. We hebben een telefoonservice waar mensen hun verhaal kunnen doen. Het is echt bedoeld voor de mensen die aan huis gekluisterd zijn vanwege corona”, legt Aris Hofland uit. Hij is van Leger des Heils en kan niet alleen thuis zitten. “Ik wil iets doen voor de wijk. Dus ga je op een creatieve manier nadenken: hoe kan ik mensen nu nog helpen? We proberen veel met handschoenen te doen en ontsmetten onze handen continu, zodat we het toch zo veilig mogelijk doen”, besluit hij.

Benieuwd naar meer initiatieven uit de stad die kwetsbare Rotterdammers ondersteunen? Kijk dan hier!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter