Automobilisten kunnen twee nachten lang niet van Noord naar Zuid over de Erasmusbrug

De Erasmusbrug is vanaf vandaag tot vrijdag 27 november ‘s nachts tussen 22.00 uur en 06.00 uur dicht voor autoverkeer dat vanaf de noordzijde van de Erasmusbrug naar Rotterdam-Zuid rijdt. Automobilisten moeten omrijden via de Willemsbrug of Maastunnel. Hulpdiensten kunnen onder begeleiding van verkeersregelaars wél de brug over. 

De indeling van de rijstroken wordt aangepas. “De belijning, ANWB-borden en verkeerslichten die boven de weg hangen worden onder handen genomen”, legt Peter van Druuten van Stadsbeheer uit. “Rotterdammers kunnen veranderingen aan de wegen bij het Wilhelminaplein verwachten vanaf aankomend weekend.”

Oranje brug tegen geweld tegen vrouwen
Ondanks de sluiting, kleurt de brug vanavond wel weer mooi oranje in het kader van Orange Day. Dit gebeurt op verzoek van de twee Rotterdamse Zonta clubs, de Rotterdamse tak van de internationale serviceclub Zonta International, UN Women en de Soroptimisten.

Niet alleen de Erasmusbrug kleurt oranje. “In Rotterdam bijvoorbeeld ook de Mevlanamoskee, Ahoy, de Laurenskerk en de Euromast”, legt Femke IJsinga-van Boxsel van Zonta Club Rotterdam uit. In Nederland zijn meer dan 200 gemeentelijke gebouwen oranje uitgelicht. “Je merkt dat er steeds meer aandacht is voor het probleem van geweld tegen vrouwen. Het is helaas nog altijd hard nodig”, aldus Femke. 

Kleurkeuze staat los van sport of koningshuis
De kleur oranje staat voor de dageraad, een nieuwe dag, hoop en vrolijkheid. De internationale dag Stop geweld tegen vrouwen bestaat sinds 1960 en is de start voor een campagne die duurt tot en met 10 december, de dag van de rechten van de mens.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/6kBkqn0e_Xk” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat