Avondvierdaagse Nesselande viert 15-jarig jubileum

De avondvierdaagse in Nesselande wordt op 28, 29, 31 mei en 1 juni voor de 15de keer georganiseerd. Het jaarlijkse evenement begon in 2004 met 165 lopers, maar is door de jaren heen sterk gegroeid. Zo stond vorig jaar de teller op 1132 inschrijvingen. Volgens Petra Wansink, een van de vijf organisatoren van de vierdaagse, kunnen de lopers die dit jaar meedoen elke avond veel extra’s verwachten.

De grote verrassingen van het jubileum wil ze nog geheim houden. ‘‘Anders krijg ik ruzie met de rest van de organisatie! Maar ik kan wel verklappen dat we meer sponsoren hebben, zodat de lopers bijvoorbeeld bij de start een paar leuke extra’s krijgen. Daarnaast is de aankleding nog feestelijker dan normaal’’, aldus de organisator, die vooral verantwoordelijk is voor het opzetten van de routes en het contact met de vrijwilligers.

Dit jaar helpen meer dan 100 vrijwilligers mee aan de avondvierdaagse, aldus Petra. ‘‘Bovendien hebben we een vast team van ongeveer 80 vrijwilligers dat ieder jaar meedoet. Het is erg leuk om te zien dat kinderen die in de beginperiode zelf de avondvierdaagse liepen nu meehelpen. Dat laat het enthousiasme zien van de vrijwilligers.’’

Inschrijven kan nog tot en met dit weekend op de website van het evenement.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat