Avonturenspeeltuin Pietje Bell viert 26 jarig bestaan met buurtbewoners

De populaire speeltuin in Prinsenpark, Pietje Bell, viert dit jaar zijn 26e verjaardag. Om dit te vieren organiseren ze een feestweek in de speeltuin met verschillende activiteiten, zoals een muziekvoorstelling, een kinderdisco en activiteiten met waterglijbanen.

De feestweek start op donderdag 19 augustus met een hapje en een drankje. “Hierbij proberen we de bewoners uit de wijk te betrekken, maar bijvoorbeeld ook oud-vrijwilligers”, vertelt Mandy van Buurtwerk. Vervolgens zijn er de hele week verschillende activiteiten in de speeltuin.

Kamperen in de speeltuin
De feestweek wordt afgesloten met een kindercamping. Kinderen uit de buurt kunnen samen met hun ouders tegen een kleine vergoeding een tentje meenemen en kamperen in de speeltuin. “Vorig jaar hebben we ook een kindercamping georganiseerd en dit beviel super goed, vandaar dat we besloten om dat dit jaar weer te doen”, legt Mandy uit.

Toekomst Pietje Bell
De speeltuin gelegen in Prins-Alexander is een tijdje in het nieuws geweest omdat de deuren mogelijk zouden sluiten. Hierdoor ontstond er nogal wat ophef, maar vooralsnog blijft de speeltuin gewoon open: “Wij zijn nog steeds in gesprek met de gemeente over hoe de toekomst van de speeltuin eruit gaat zien, maar dit is ook voor ons nog onzeker”. Eén van deze oplossingen kan Right to Cooperate worden. Een samenwerking met bewoners en netwerkpartners in de wijk. Als verzelfstandiging geen optie is wordt de speeltuin een gedragen initiatief met minimale ondersteuning vanuit welzijn. Op Facebook reageren zij op de situatie.