Badkonijn bij Vroesenpark krijgt make-over van Rotterdammers

Het gekleurde badkonijn in de vijver van het Vroesenpark krijgt dit jaar weer een nieuw uiterlijk. Man-Yee Mok en Kwannie Tang van Studio MAKY beschilderen maandag 11 mei het drijvende kunstwerk ‘Badkonijn’. Dit jaar zijn de ontwerpen van Cherise (9) en Petra (68) uitgekozen voor het kunstwerk. Ze mogen ook zelf helpen met schilderen. Omdat er tijdens de coronacrisis niet veel mensen bij kunnen, heeft het kunstduo veiligheidsmaatregelen getroffen.

Het badkonijn is een drijvend kunstwerk in het Vroesenpark dat ieder jaar van print verandert. Dit gebeurt in samenwerking met bewoners uit de wijk Ommoord. “Normaal gaat het badkonijn half april het water in, maar vanwege corona hebben we vertraging. Toch wilden we graag met de winnaars het badkonijn verven zodat deze hopelijk eind volgende week het water op kan,” vertelt Kwannie. “Het is een herkenbaar project en het blijft ieder jaar een verrassing hoe het eruit komt te zien. Wij vinden het enthousiasme en de samenwerkingen zo bijzonder. Daarom willen we juist nu in de coronatijd mensen blij maken. Om de veiligheid te waarborgen hebben wij extra maskers en schilderspakken ingeslagen. Wij schilderen nu alleen met twee stagiaires en de winnaars. Zij mogen zelf kiezen of ze er gebruik van willen maken.”

De afgelopen twee jaar is het badkonijn geschilderd door senioren en de jaren daarvoor door jongeren. Deze editie werd het een combinatie van ouderen en jongeren. “Zij maken een ontwerp en wij helpen hen met schilderen. Zo zorgen we voor een mooi kunstwerk in samenwerking met de stad en haar bewoners.”

Vorige jaren heeft het duo met grotere groepen aan het kunstwerk gewerkt:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat