Banenmarkt voor vluchtelingen in Hilton

Vluchtelingenwerk Nederland organiseerde samen met Hilton Rotterdam een speciale bijeenkomst voor vluchtelingen om te kijken of ze aan de slag kunnen in het hotel in het centrum van de stad.

Het is de eerste keer dat deze meet and greet plaatsvindt in Rotterdam. “De eerste editie was in Amsterdam en die is zo goed bevallen, dat we besloten het ook in Rotterdam te organiseren,” vertelt projectleider van Vluchtelingenwerk Rotterdam, Radboud Fransen. Vertegenwoordigers van verschillende afdelingen van het hotel, bekijken de meegebrachte cv’s en wellicht verlaten enkele bezoekers het pand met een baan. Karin van den Berg, general manager van Hilton Rotterdam, vertelt waarom deze middag goed past bij het bedrijf. “We voeren een maatschappelijk ondernemen beleid en willen graag bijdragen aan de lokale gemeenschap. Het goed spreken van Nederlands is geen absolute must, er werken hier ontzettend veel mensen die alleen Engels spreken. Dat is een reden waarom dit een aantrekkelijke werkplek kan zijn.” Een achtergrond in de horeca is ook niet strikt noodzakelijk. “Nee, je moet alleen wel passie hebben voor het vak en graag willen leren.”

Statushouder Delsuz Seedu is ook aanwezig in het hotel. Hij komt oorspronkelijk uit Noord-Syrië waar hij barman was in onder meer het Sheraton Hotel en sinds 2015 woont hij in Nederland. “Ik werk in de keuken bij Hotel New York en ik ben hier vandaag om bezoekers te begeleiden tijdens de gesprekken als ze dat nodig hebben.” Werken is voor hem meer dan alleen een baan. “Door het contact met collega’s wordt mijn Nederlands steeds beter en leer ik meer over de cultuur en werken vind ik ontzettend belangrijk.” Het werk in de keuken bevalt hem erg goed, zo goed zelfs dat hij binnenkort begint aan een koksopleiding. “Ik wil heel graag koken in een restaurant of in een hotel. Gasten van jouw eten zien genieten, is echt ontzettend mooi. Delsuz heeft ook een tip voor werkzoekende vluchtelingen. “Ga naar zoveel mogelijk bijeenkomsten waar werk wordt aangeboden, daar kom je direct in contact met mensen die je een baan willen aanbieden.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat