Bar De Nieuwe Lichting proost met Het Gezelschap

het gezelschap

Stichting de Nieuwe Lichting en OPEN Rotterdam slaan de handen ineen voor Bar De Nieuwe Lichting. De komende zeven weken schuift iedere woensdag een van de ‘zeven tofste Rotterdamse bands van dit moment’ aan bij de bar van Immanuel Spoor. Hij gaat met de muzikanten in gesprek onder het genot van een speciaal voor hen gemaakte cocktail. Deze aflevering proost hij met Het Gezelschap.

Deon, Diggy, Jordy, Juno en Kevin vormen Het Gezelschap. Deze kroegliefhebbers maken samen muziek die verschillende stijlen mixt. “We maken muziek voor jong en oud, met bluesachtige klanken.”

Als een klap
De pandemie kwam voor Het Gezelschap als een klap. Net voor de crisis kwam het eerste album van de groep uit. “Voor mij was het in één woord: depressie”, vertelt Juno. “We gingen vol gas”, legt Kevin uit. “Zo’n 200 kilometer per uur, en dan ineens word je in de ankers gezet. Moet je ineens op de rem.”

Het Gezelschap kan niet wachten weer te mogen toeren: “We zijn met De Nieuwe Lichting bezig met toffe projecten. Er komt een heel vet album aan.” De mannen laten weten te hopen nog heel hun leven muziek te mogen maken met hun vrienden. “En daarbij the time of our lives te hebben. Met je vrienden lol hebben, daar draait het om.”

Immanuel is initiatiefnemer van Stichting De Nieuwe Lichting en presenteert het programma. Hij helpt Rotterdamse talentvolle muzikanten aan een podium. Bar De Nieuwe Lichting zag je tot 25 augustus elke woensdag rond 18.15 uur bij OPEN Rotterdam.