Bar De Nieuwe Lichting proost met indieband Socks;SportsSocks

Stichting de Nieuwe Lichting en OPEN Rotterdam slaan de handen ineen voor Bar De Nieuwe Lichting. De komende zeven weken schuift iedere woensdag een van de ‘zeven tofste Rotterdamse bands van dit moment’ aan bij de bar van Immanuel Spoor. Hij gaat met de muzikanten in gesprek onder het genot van een speciaal voor hen gemaakte cocktail. Deze aflevering proost hij met Socks;SportsSocks.

Voor de heren van Socks;SportsSocks maakt Immanuel de sockstail White Russian. Het drankje valt in de smaak. “Ik vind het lekker! Beetje stracciatella-achtig, koffie met crème”, zegt Djurre van Socks;SportsSocks.

Veel muziek gemaakt
Normaal gesproken bestaat de band uit 5 man, vandaag schuiven Djurre, Huy en Tommy aan bij Immanuel. Socks;SportSocks is een band die indie ambient punk muziek maakt. “Onze eerste muziek kwam uit net iets voor corona. Ik denk een maandje voordat we de lockdown ingingen. De tijd daarna was voor ons heel rustig, we hebben niet veel kunnen spelen. Maar we hebben wel veel muziek kunnen maken”, vertelt Djrurre.

Immanuel is initiatiefnemer van Stichting De Nieuwe Lichting en presenteert het programma. Hij helpt Rotterdamse talentvolle muzikanten aan een podium. Bar De Nieuwe Lichting zie je vanaf 14 juli elke woensdag rond 18.15 uur bij OPEN Rotterdam.