Bar De Nieuwe Lichting proost met vijfkoppige band Smudged

smudged

Stichting de Nieuwe Lichting en OPEN Rotterdam slaan de handen ineen voor Bar De Nieuwe Lichting. De komende zeven weken schuift iedere woensdag een van de ‘zeven tofste Rotterdamse bands van dit moment’ aan bij de bar van Immanuel Spoor. Hij gaat met de muzikanten in gesprek onder het genot van een speciaal voor hen gemaakte cocktail. Deze aflevering proost hij met Smudged.

De groen geschminkte vijfkoppige band Smudged proost met Immanuel met de Mean, Green, Dream. Een groen gemixte cocktail met absint. Je weet wel, dat ene drankje waar van Gogh zijn oor door afsneed. “Erg lekker, I like it. Zoet en sterk”, roepen de leden van de band.

Ontstaan op een festival
Harde techno beats met drums en gitaar, dat maakt Smudged. De band is ontstaan door samen te spelen op een festival. “Het is een heel simpel en grappig verhaal. Jij (doelend op Immanuel, red.) organiseerde een festival, waar wij wilde spelen met andere bands waarin we zaten. Die bandleden van toen wilden alleen niet spelen, omdat er geen geld was. Maar wij wel”, legt drummer én zanger Bart uit.

“Dus jullie zijn ontstaan omdat ik jullie niet kon betalen?”, vraagt Immanuel. “Eigenlijk wel ja”, lachen de bandleden.

Immanuel is initiatiefnemer van Stichting De Nieuwe Lichting en presenteert het programma. Hij helpt Rotterdamse talentvolle muzikanten aan een podium. Bar De Nieuwe Lichting zie je vanaf 14 juli elke woensdag rond 18.15 uur bij OPEN Rotterdam.