Baroeg Open Air zoekt steun bij crowd voor 11e editie

De elfde editie van het gratis festival ‘Baroeg Open Air’ staat voor 15 september op de planning. Het Rotterdamse Zuiderpark is dan de thuisbasis voor liefhebbers van alternatieve muziek zoals punk, metal, drum ‘n’ bass en hardrock. Maar of het festival dit jaar doorgaat is nog maar de vraag..

De aankomende editie staat nog op losse schroeven. Het financiële plaatje is namelijk een uitdagende situatie geworden. Dat heeft allemaal te maken met de tegenvallende editie in 2017, stijgende kosten en afnemende inkomsten uit fondsen. Alleen de crowdfundingsactie om een totaalbedrag van €15.000,- op te halen kan het festival nog redden.

“Baroeg Open Air is elk jaar een hoogtepunt in het programma van Baroeg. We hebben dan ook alles op alles gezet om de financiering rond te krijgen. Dat is nu bijna gelukt”, aldus Leon van Rijnsbergen, directeur van het festival. “Ik roep elke muziekliefhebber op om ons te helpen bij het laatste beetje en een donatie te doen. Als we er samen de schouders onder zetten moet het lukken!”

Baroeg Open Air is dit jaar toe aan de elfde editie en werkt met vrijwilligers. Het festival staat bekend om de goede sfeer en een breed programma, waarin zowel plek is voor harde gitaarmuziek als underground dance.

In 2014 won het festival een Rotterdam Music Award, wederom in de categorie ‘Beste festival’. Tijdens de achtste editie in 2015 waren wij aanwezig en maakten wij een reportage:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter