Beter een goede buur dan een verre vriend

In 450 Rotterdamse straten wordt deze maand weer een straatfeest gegeven rondom een kerstboom, geschonken door Opzoomer Mee. Verschillende wijken worden voorzien van een enorme kerstboom, al dan niet met een lichtsnoer.

Kerst vier je met je familie en/of vrienden, lekker warm en knus in de woonkamer of aan de keukentafel. Maar in Rotterdam kun je kerst ook op straat vieren, met je buren. Een straatfeest rond de kerstboom met zelfgemaakte hapjes, sfeervolle verlichting of vuurwerkresten opruimen met de jeugd. Voor een goed Opzoomeridee konden bewoners een bijdrage krijgen van maximaal 175 euro. En net als elk jaar maakten Rotterdammers hier gretig gebruik van.

Het Opzoomeren is eind jaren ’80 ontstaan in de Opzoomerstraat in Delfshaven. De bewoners staken toen zelf hun handen uit de mouwen om hun straat op te knappen. Vanaf 1994 organiseert Opzoomer Mee & Bewonersidee elk jaar de Opzoomercampagne. Elke Rotterdamse straat die ook wil Opzoomeren, kan meedoen. Rotterdam telt nu circa 1.800 Opzoomerstraten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat