Bewoner Marianne op zoek naar voortuinen in Pernis voor nieuwe minibiebs

Minibiebs schieten als paddestoelen uit de grond in Rotterdam. In verschillende wijken staan er kastjes voor de deur, gevuld met boeken om geleend en geruild te worden. In Pernis komen er telkens minibiebs bij.

Een van de initiatiefnemers is Marianne van der Linden. Zij vraagt lezers om hulp: ‘We kunnen hulp gebruiken bij het maken van de boekenkastjes’, legt Marianne uit op de Facebookpagina van Gebied Pernis. ‘Maar we zoeken ook voortuinen om ze neer te zetten. En dan verdeeld over Pernis.’

Marianne samen met Ellie Nootenboom voor een minibieb. Het artikel gaat verder onder de foto.

Twee minibiebs in Pernis
Er zijn twee minibiebs te vinden in Pernis. De minibieb aan de Cremerstraat 166 staat er al drie jaar. Op vier minuten lopen van deze minibieb, zit de tweede aan de Smallandstraat 48. Marianne hoopt op nog meer boekenkasten en minibiebs in de wijk. Ook verzamelt zij boeken waar de kastjes mee gevuld kunnen worden.


Tijd en zin om de boekenkastjes in elkaar te zetten? Of woon je in Pernis en wil je een minibieb in de voortuin? Of heb jij nog jeugdboeken of boeken voor volwassenen liggen die je wil schenken? Mail Marianne van der Linden via [email protected] of bel naar 06 141 174 49.

Bijzondere minibieb in IJsselmonde
Antoinette Schram zette in 2015 wel een hele speciale minibieb neer in haar voortuin. Bijzonder aan deze minibieb in de wijk Groenenhagen-Tuinhoven, is dat deze een miniatuur uitvoering is van de Centrale Bibilotheek in het Rotterdamse stadscentrum.