Bewoner Noordereiland maakt expositie van honden en hun baasjes

Honden en hun baasjes, je hebt ze in alle vormen en maten. De van origine Colombiaanse fotografe Caro Linares wil er zoveel mogelijk vastleggen die op het Noordereiland wonen, voor een speciale expositie.

“De foto’s komen te hangen op het hek rondom het hondenuitlaatveldje hier op het eiland”, vertelt Caro. Ze deed vrijdag 2 juli een oproep en ze heeft meer dan 25 aanmeldingen. “Ja, ik moet echt nog gaan kiezen. Ik vind het belangrijk dat de honden en de eigenaren echt op het eiland wonen en daarnaast vind ik diversiteit ook erg belangrijk.” In de mensen? “Nee, nee, in de honden! De baasjes zijn minder belangrijk. Ik maak grote foto’s van de honden, de mensen zijn klein te zien. Vaak vinden zij het ook leuker dat hun hond leuk op de foto staat.”

Met haar twee honden, op de Noordereiland
Caro kwam vijf jaar geleden naar Rotterdam en vestigde zich op het Noordereiland. “De mooiste plek van de stad!” Ze kwam niet alleen, ze nam haar twee honden Ramona en Tomassa mee en samen met haar trouwe viervoeters begon ze haar weg te vinden in de stad. “Deze plek en de mensen zijn heel belangrijk voor mij geweest. Dankzij het uitlaten en het praten met de bewoners is mijn Nederlands veel beter geworden. Ik wil graag iets leuks terugdoen voor de buurt.” Nu is ze nog druk met de selectie en ze hoopt dat de foto’s begin oktober het Noordereiland sieren.