Bewoners en ondernemers Blijdorp zitten niet bij de pakken neer na aflassen Snuffelmarkt

De Snuffelmarkt Hippie Village Blijdorp stond voor afgelopen zaterdag 13 oktober op de planning, maar werd last minute afgelast. De gemeente Rotterdam heeft de vergunning niet afgegeven na een negatief advies van de brandweer, er was sprake van ‘onduidelijke en innerlijk tegenstrijdige plannen’. Nu willen de winkeliersvereniging en bewonersorganisatie ervoor zorgen dat het evenement in 2019 wél door kan gaan.

De organisatoren snappen er niks van. Bij eerdere aanvragen in de afgelopen vijf jaar zijn dezelfde stukken ingediend en werd de vergunning verleend. Nu werd er als aanvulling gevraagd naar een stratenplan waarin de marktkramen worden aangegeven. Frans de Jager van de Bewonersorganisatie Blijdorp vult aan: “Als we dat moeten aanleveren, moeten we een architectenbureau inschakelen en dat kost geld”.

De gemeente Rotterdam geeft aan dat de aanvraag op 11 september is ingediend. Op 3 oktober heeft de brandweer negatief geadviseerd. Een dag later heeft de gemeente een verzoek gedaan om verduidelijking. Deze hebben zij op 5 oktober ontvangen. Volgens de gemeente was deze verduidelijking echter niet voldoende om een goed beeld van het evenement en de risico`s te kunnen krijgen. Het evenement is uiteindelijk afgeblazen door de organisatoren, omdat zij het evenement niet konden vormgeven zoals zij in gedachten hadden en om teleurstelling bij de afnemers van de marktkramen zoveel mogelijk te beperken.

De winkeliersvereniging en bewonersorganisatie komen aanstaande woensdag bij elkaar om te overleggen over een aanpak om zo de Snuffelmarkt in 2019 wel doorgaan te laten geven. “Het evenement zorgt voor saamhorigheid in de wijk, het heeft een belangrijke functie”, aldus De Jager.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter