Bewoners Lijnbaanflats gaan naar Vestia om onvrede te uiten

Bewoners van de Lijnbaanflats aan de Jan Evertsenplaats gaan donderdagavond 9 mei als collectief ‘verhaal halen bij Vestia’. De woningcorporatie heeft dan een afspraak met de bewonersprojectgroep van de flats. De woonflats worden gerenoveerd, maar de bewoners zijn al maandenlang ontevreden over de manier van werken van Vestia.
Daarom hebben de bewoners eerder al de krachten gebundeld om als collectief eisen te stellen aan Vestia. In april verzamelden zij ruim 150 handtekeningen en overhandigden die samen met een programma van eisen aan wethouder Kurvers.

De bewoners eisten van de woningcorporatie een schadevergoeding voor geleden schade, huurcompensatie voor de periode van onderhoud, een vergoeding van de kosten, gemaakt door gebrekkige oplevering en tijdelijke huisvesting en als laatste: geen huurverhoging.

Toch heeft dit alles nog niet geholpen: het collectief vindt dat Vestia nog steeds niet naar luistert naar de bewoners. Daarom onderneemt het bewonerscollectief actie. ‘Als Vestia niet naar ons komt, gaan wij naar Vestia’, roept het collectief bewoners op om naar de afspraak van Vestia met de bewonersprojectgroep op donderdagavond 19:00 te gaan. Daar willen de bewoners hun onvrede over de werkwijze van Vestia kenbaar maken.

OPEN Rotterdam volgde de perikelen rondom de Lijnbaanflat vanaf het eerste uur. Bekijk hier onze eerdere reportages.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat