Bewoners zetten zich in voor een mooier Bloemhof

Het plein aan de Lange Hilleweg kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Drie bewoners uit Bloemhof zijn druk bezig met sfeer creëren door de muur te mozaïeken, meer groen aan te leggen en te zorgen voor meer faciliteiten.
Evelien van der Pluijm, Eveline van Wanrooij en Thea van Gils wonen in de buurt van het plein aan de Lange Hilledijk. Het plein is wat kaal en daar besloten ze wat aan te doen. Op het plein komt meer groen, een watertappunt, een nieuw klimtoestel en nog extra draai stoeltjes voor de ouderen. Ze zijn daarnaast bezig met mozaïeken van een muur. Op de muur komen de bloemen die ook in de straatnamen zitten. Het is een best een grote klus, maar gelukkig krijgen ze hulp vanuit de wijk. Buurtbewoners die bij het plein boodschappen gaan doen zijn vaak nieuwsgierig en vinden het leuk om te helpen.

Er lag veel afval in de singel van de Lange Hilledijk. Een doorn in het oog van Eveline. Samen met andere bewoners, waaronder Evelien en Thea, is ze begonnen met het opruimen. Dat initiatief is een groot succes en ondertussen ruimen ze de singel op onder de naam de Zakkenvullers. Vanuit dit initiatief is het idee ontstaan voor het opleuken van het pleintje.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat