Bij Jackie’s Hangout komen Rotterdamse jongvolwassenen samen voor een ouderwetse spelletjesavond

Rotterdamse jongvolwassenen die het tegen elkaar opnemen in een spel als Jenga, 30 Seconds en Uno én tegelijkertijd op dat moment ook de strijd aangaan tegen eenzaamheid. Het is in een notendop waar het Rotterdamse evenement Jackie’s Hangout voor staat.

Jackie’s Hangout is ontstaan tijdens de coronapandemie en is bedacht door Jacqueline Onyenze. “Ik merkte tijdens corona dat er veel eenzaamheid is onder jongeren en dat ze het moeilijk vinden om nieuwe contacten te maken”, vertelt de Rotterdamse aan OPEN Rotterdam. Volgens Jacqueline is het spelen van spelletjes een laagdrempelige manier om jongvolwassenen in Rotterdam met elkaar te verbinden en met succes: Inmiddels zijn er al vijf edities geweest en hebben verschillende deelnemers al nieuwe vriendschappen gesloten.

Ook de bezoekers zijn enthousiast. Ik ben fan van dit concept: Ik houd van spelletjes spelen en leuke nieuwe mensen ontmoeten’’, zegt een bezoeker tijdens het Jenga spelen. Ook andere bezoekers noemen de spelletjesavond een echte toevoeging voor Rotterdam. ‘‘Ik voelde me tijdens corona soms eenzaam, dan is zo’n plek een leuke manier om nieuwe contacten op te bouwen”, aldus een bezoeker. “Het feit dat vrouwen ook alleen durven te komen naar zo’n avond geeft ook een mooi signaal af vind ik’’, voegt Jacqueline toe.