Bloemen planten in het centrum om bijen de ruimte te geven

Het gaat slecht met de voortplanting van bijen. Ze sterven uit en er is niets in de natuur om hun plek te vervangen. Daarom komen organisaties bij elkaar om fruitbomen en -struiken te planten, zodat bijen de ruimte krijgen in onze stad.

Groengoed, The Pollinator, Immeke en PINK!, de jongeren van de Partij voor de Dieren, sloegen de handen ineen om een park in te richten in Park Pompenburg. De bedoeling is om gekleurde fruitbomen en -struiken te planten en mensen in de stad meer bij elkaar te brengen. “Ik denk dat iedereen wel een plek zoekt om bij elkaar te komen. Ik wil daar graag aan bijdragen”, aldus Jorinde Kipp van Groengoed.

Deze dag is in het leven geroepen door The Pollinator. “Als we met dieren samen willen leven dan moeten we er moeite voor doen”, zegt Marjolein Moeijes van The Pollinator.

De appel- en peer bomen zijn gedoneerd door Stichting Corazon. Het is de bedoeling dat er regelmatig activiteiten worden georganiseerd in het parkje en de bloemen, struiken en bomen door de mensen verzorgd worden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter