Boekenclub uit Prins Alexander gaat coronaproof door

Een aantal vrouwen uit Prins Alexander gaat op een creatieve manier door met hun boekenclub. Ze bespreken boeken buiten in het Schollebos op anderhalve meter afstand. Sinds de uitbraak van het coronavirus was het moeilijk voor ze om samen te komen, nu kunnen ze weer een aantal weken genieten van boeken en samenzijn.

Mila Suarez gaat al een jaar trouw naar de boekenclub. “Na de uitbraak van Corona zat ik thuis opgesloten en kon ik nergens heen. Sinds zes weken kan ik weer naar buiten om een boek te bespreken met de andere dames.” De boekenclub bestaat volgens Mila al een aantal jaar. “We wilden dit jaar een jubileum vieren, maar toen Corona kwam kon dit helaas niet doorgaan. Toen ik weer naar buiten mocht, was ik natuurlijk hartstikke blij! In het begin waren we wat voorzichtiger, maar ik merk dat het nu makkelijker gaat om elkaar te zien.”

De boekenclub is een goede plek om mensen te ontmoet en tegelijkertijd leer je er heel veel. “Je ziet eigenlijk hoe anderen denken bij het lezen van een boek. Dat vind ik erg verrijkend. Zo leer je veel van jezelf en elkaar.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat