Boerderijen in en om Rotterdam openen de staldeuren tijdens De boer op!-dagen

Misschien heb je ze al eens voorbij zien komen lopen over de Brienenoordburg of door het Kralingse bos, de schapen van stadsherder Martin Oosthoek. Op zaterdag en zondag 21 en 22 mei geeft Martin demonstraties hoe hij zijn schapen drijft. Maar niet alleen Martin brengt de natuur naar Rotterdam, op verschillende plekken in en om de stad openen boerderijen de staldeuren.

Van april tot november loopt Martin Oosthoek als stadsherders met zijn 250 schapen door Rotterdam, van het Kralingse bos tot aan de Brienenoordbrug. “Schapen zijn de perfecte natuurlijke grasmaaiers. Ze zorgen voor meer biodiversiteit in de grasvelden waar ze grazen”, vertelt Martin. Tijdens ‘De boer op!’ laat Martin op Belevenisboerderij Schieveen bij Zestienhoven zien hoe hij zijn schapen samen met zijn Border Collie herdershond Boy bij elkaar houdt.

Plantjes en stekjes te koop!
Ook op verschillende volkstuintjes is er van alles te beleven, zo is er een plantjes- en stekjesmarkt bij Volkstuinvereniging Tot Nut en Genoegen. Iedereen is welkom, ook mensen van buiten de volkstuinvereniging, “Heel erg zelfs!” laat de gastheer ons weten. “We willen heel graag laten zien dat onze deuren altijd open staan en iedereen binnen mag komen lopen”. Verschillende bloemetjes en plantjes staan er op tafels uitgestald en er worden heerlijke pannenkoeken gebakken.

Insectenfotografie en proeverij
Ook op andere plekken in de stad is er van alles te zien en te doen. Zo wordt er een speurtocht gehouden in de Voedseltuin Rotterdam, leer je hoe je insecten moet fotograferen bij volkstuinvereniging Blijdorp én kan je lekkers proeven bij Rechtstreex. Ook is het op zaterdag druk op de Rotterdamse Oogst op het Noordplein, waar ook flink geknutseld kan worden.