Buddy to Buddy gaat voor duurzame vriendschappen met nieuwe Rotterdammers

Bevriend worden met een nieuwkomer; het ligt voor veel Rotterdammers niet voor de hand, want wat heb je nou met elkaar gemeen? Het nieuwe initiatief ‘Buddy to Buddy’ wil daar verandering in brengen door vluchtelingen en hun stadsgenoten aan elkaar te koppelen op basis van gemeenschappelijke interesses. 

Buddy to Buddy stelt als doel om sociaal isolement onder nieuwkomers tegen te gaan en de betrokkenheid van stadsgenoten te vergroten. Dit doen ze op hun eigen wijze; namelijk door buddy’s aan elkaar te koppelen op basis van overeenkomsten en gedeelde interesses. De contacten die hierdoor ontstaan zijn gebaseerd op gelijkwaardigheid en leiden vaak tot duurzame vriendschappen, zegt de organisatie. Dit blijkt volgens hen uit andere steden waar dit initiatief al is uitgerold.  

Een buddy traject duurt vier maanden. Het begint met een voorlichtingsbijeenkomst die plaatsvindt op donderdag 23 september in het Verhalenhuis Belvédère aan de Rechthuislaan 1 in Katendrecht. Deelnemers wordt gevraagd iets over zichzelf te vertellen, zodat er een goede match gemaakt kan worden. Als je dan gematcht bent, start het traject met een feestelijk matching diner waar de buddy koppels elkaar voor het eerst ontmoeten. Vervolgens gaan de koppels samen op pad. In ieder geval een uur per week gedurende 4 maanden.  

Vanaf 1 september kunnen Rotterdammers en nieuwkomers zich opgeven als buddy! Opgeven kan via de website: https://buddytobuddy.nl/rotterdam/