Buitenlandse toeristen druppelen de stad binnen tijdens zomervakantie: ‘Rotterdam heeft iets voor iedereen’

Het is vakantietijd en dat betekent dat er meer buitenlandse toeristen in de stad te vinden zijn. Van over heel de wereld reizen ze deze zomer af. Al jaren weten ze de stad te vinden, maar wat maakt Rotterdam zo aantrekkelijk?

Voor de een is het de dierentuin, de ander het Depot, maar een grote trekker blijft toch wel de Markthal. Hier zijn veel toeristen te vinden zijn, zo ook de Jordaniërs Roxy, Fezan, Ibrahim en Khalid. “Rotterdam heeft eigenlijk iets voor iedereen”, vertelt Ibrahim, “Je kan hier voor het eten komen, voor de parken en er zijn aardige mensen”.

Op de Erasmusbrug staan de Amerikanen Torban en Michael, uit Chicago. Rotterdam is de laatste stop van hun cruiseschip en op deze dag konden zij voor het eerst van de stad genieten. “We hebben een plek gevonden waar je fietsen kan huren en we hebben onszelf getrakteerd op een tour door de stad,” vertelt Michael. “Het is erg fietsvriendelijk hier, dat is echt geweldig. In Amerika hebben we dat niet.”

Maar hoe kijken Rotterdammers tegen het toerisme in de stad aan? Josua vindt het in ieder geval erg leuk. “Vroeger kon je hier nog een kanon afschieten zonder iemand te raken. En Rotterdam is gaan leven en gaan bruisen. Dat vind ik geweldig, een stad die bruist!”