Bumper de politiehond kandidaat voor Kidsweek-award

Bumper, de politiehond in opleiding, is de meest populaire hond van Rotterdam en omstreken. Sinds enige tijd heeft hij zijn eigen 

social-media kanalen waarop hij wekelijks zijn nieuwste avonturen laat zien en zijn populariteit blijft maar stijgen. Zodoende is hij nu genomineerd en daarom gingen we even langs bij Bumper en zijn baasje Stephan.

Bumper is razend populair bij kinderen en hij wordt daar zelfs in lesmateriaal als voorbeeld gebruikt, dus je merkt dat het alleen maar groeit”, aldus baasje Stephan, die als begeleider van de politie de hond op moet leiden tot volwaardige politiehond.

De rage die heel Nederland heeft overgenomen was niet van tevoren bedacht: Bumper is bij mij gekomen toen hij zeven weken was, en het begon met een schattige foto. Sindsdien is het echter heel hard gegaan, en ik denk dat mensen het oprecht heel leuk vinden om te zien hoe hij groeit en tegelijkertijd zo’n traject in gaat waarbij hij wordt opgeleid.”

Ondertussen is hij dus genomineerd voor de Kidsweek Dier van het Jaar-award, en daarbij heeft hij hevige concurrentie van de Gelderse panda’s, aap Maria, en de haai die Freek Vonk beet: ,,Het is lastig, maar ik denk dat we een goede kans maken en als ik naar de reacties van de kinderen in de buurt kijk dan zou de kans weleens groot kunnen zijn dat we gaan winnen.”

Een probleem: als Bumper wint,  mag hij niet zelf bij de award-ceremonie zijn, helaas laat de Diergaarde Blijdorp (de locatie van de award show) geen honden toe in het park, dus er wordt nog gekeken kijken wat er gedaan kan worden. ” In het ergste geval haal ik hem snel op en moet hij even bij de ingang wachten op de prijs”, aldus Stephan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat