Burgemeester belooft parkwachter in Wijkpark Oude Westen

Burgemeester Aboutaleb heeft in de raadsvergadering van donderdag 6 oktober toegezegd op maatregelen om de situatie in Wijkpark Oude Westen en de kinderboerderij Dierenhof te verbeteren. ‘Brandstichting, inbraak, drugsdealers, met wiet gevoerde geiten en kippen waarmee gevoetbald wordt. Het klinkt misschien als een slechte misdaadfilm, maar niets is minder waar’, zegt gemeenteraadslid Ingrid Coenradie die het onderwerp op de agenda zette. De burgemeester stelt een pilot voor van een jaar waarin het wijkpark een parkwachter krijgt.

Graag was Ingrid Coenradie met beter dierennieuws gekomen in de week van dierendag. Maar na de reportage van OPEN Rotterdam over de bedreiging, inbraak en poging tot mishandeling van dieren bij Kinderboerderij Dierenhof in Wijkpark Oude Westen vraagt ze in de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 6 oktober om actie. ‘Zorg voor cameratoezicht in het wijkpark en rondom de kinderboerderij, betere verlichting in het park en sluit de bouwval naast de kinderboerderij’, aldus Ingrid.

Wil je weten wat er allemaal aan de hand is bij de kinderboerderij in het Oude Westen? Lees er hier meer over.

De raad was het eens met het Leefbaar-raadslid en allen willen zo snel mogelijk dat het opgelost wordt, ‘maar’, zegt raadslid Judith Bokhove van GroenLinks, ‘het is ook een structureel probleem en we moeten ervoor zorgen dat het probleem zich niet gaat verplaatsen.’ Judith verwijst naar het daklozenprobleem, wat al langer voor overlast zorgt in het Oude Westen. Ook D66 ziet dat er veel meer klachten binnenkomen over de wijk en dat er een gevoel heerst bij de bewoners dat de wijk achteruit gaat. De Partij voor de Dieren vraagt zich af of het, gezien het om mishandeling van dieren, überhaupt niet beter is om de kinderboerderij geheel te sluiten.

Lees hier meer over het daklozenprobleem in het wijkpark.

Volgens burgemeester Aboutaleb heeft het Oude Westen de prioriteit wat betreft veiligheid. Daarom wil hij een pilot van een jaar waarin een parkwachter die de hele dag in het park is. Ook wil hij kijken naar het verbeteren van de verlichting en eventueel het vervroegen van de sluitingstijden van het park. Wel zegt de burgemeester dat ‘repressie hier niet de oplossing is’.

Bouwval
Via het oude Odeon-gebouw, wat op dit moment leeg en half gesloopt staat, komen mensen ‘s avonds en ‘s nachts alsnog het wijkpark en de kinderboerderij in. Burgemeester Aboutaleb heeft toegezegd de gaten waardoor dat mogelijk is te laten vullen. Wethouder Simons, portefeuille Haven, Economie, Horeca en Bestuur (wijken en kleine kernen), heeft de raad laten weten dat de sloop van het oude Odeon-gebouw vertraging heeft opgelopen door een beschermde mus die in het gebouw gevonden was.