Buurtbox Speeltuin Meeuwenplaat gesloopt: ‘Broccoli in de sloot gegooid’

De buurtbox van Speeltuin Meeuwenplaat in Hoogvliet is afgelopen weekend ten prooi gevallen aan vandalisme. Toen bestuurslid Sylvia Van de Ree haar man zondag aan kwam in de speeltuin, lag de buurtbox op de grond en was al het eten er bruut uit gehaald. “De broccoli was in de sloot beland en de komkommers waren op de stoep gegooid.”

Wie achter het vandalisme zit, weet Van de Ree niet. “Echt heel jammer. We hebben camera’s hangen, maar geen van deze camera’s waren helaas gericht op de buurtbox.”

De lege buurtbox
De lege buurtbox

Maar de speeltuin geeft de moed niet op en is direct begonnen met het opruimen én het maken van een nieuwe, grotere, box. “De nieuwe box is nog niet klaar, maar de oude box staat weer rechtop en was binnen no-time weer aangevuld met eten.”

‘Proberen op alle manieren te helpen’
Sinds vorige maand heeft de speeltuin in Hoogvliet een buurtbox met etenswaren voor buurtbewoners die het (financieel) moeilijk hebben. “We merken dat de armoede hier meer toeneemt en zien ook steeds meer kinderen zonder eten naar de speeltuin komen. We willen daarom wat doen om deze groep te helpen”, legt Van de Ree uit.

De box wordt gevuld door de buurtbewoners. “Als die de ene dag leeg is, is die de volgende dag alweer aangevuld.” Naast de buurtbox geeft de speeltuin ook abonnementen weg aan gezinnen die niet veel te besteden hebben, zodat die kinderen ook een plek hebben om te spelen. Ook kunnen buurtbewoners een keer per maand gratis (kinder)kleding ophalen bij de speeltuin. “We proberen op alle manieren te helpen.”