Buurtmoeders Delfshaven vinden dat het voor jongeren onveiliger is op straat

jij bent scherper afl3

De serie ‘Jij bent scherper’ gaat in op de actualiteit dat geweld onder jongeren steeds vaker voorkomt. Elke dag haalt geweld het nieuws en daders én slachtoffers worden steeds jonger. Jongeren ervaren zware mentale druk. Hun weerbaarheid vermindert, er is gebrek aan sociale cohesie en positief perspectief. In deze serie is de boodschap dat het anders kan.

Is het eigenlijk wel veilig op school en in de wijk? Buurtmoeders Fatma Yilmaz en Btissam Lima delen hun ervaringen in de wijk Delfshaven. Wat is het perspectief voor jongeren en wat geeft hun doel in het leven? En in Schiemond introduceert schoolleider Leon Hoek ons in een warm staaltje Rotterdams onderwijs: positief en levensveranderend.

Jij bent scherper
De serie ‘Jij bent scherper’ bestaat uit vier korte filmportretten waarin jongeren (maar ook hun ouders en buurtgenoten) bewust gemaakt worden van wat de impact is van messengeweld. Die impact wordt niet overzien. Elke aflevering wordt afgesloten met een praktische survivaltip en (mentale) verdedigingsoefening. En wat gebeurt er eigenlijk als je gestoken bent, ernstig bloed verliest en met een traumahelikopter moet worden afgevoerd?

Deze productie is ontwikkeld door Stichting FYNDER en het filmproductiehuis van FYNDER, Byldung. Kijk alle afleveringen hier.