Buurtsportcoach Alpha Sow wil wereld beter maken met streetleague

Om tijdens de zomervakantie jongeren bezig te houden, organiseert buurtsportcoach Alpha Sow verschillende evenementen waarin basketbal centraal staat. Zo ook in Rotterdam Noord, waar de Concrete Lions Street League actief is en waar Rotterdamse basketballiefhebbers het tijdens de zomer tegen elkaar opnemen.

“Ik doe dit om iedereen beter maken, en om het basketbal naar een hoger niveau te tillen”, begint Alpha Sow wanneer op de achtergrond een groep mannen al is begonnen aan een wedstrijd. “Maar je wil de jongere jongens ook iets bijbrengen. Een beetje volwassenheid, dat is ook belangrijk.”

Zodoende komt jong en oud hier bij elkaar in Rotterdam-Noord waarbij basketbal centraal staat. De een is wat onervaren, terwijl de ander profbasketballer is. Maar iedereen is even fanatiek: “We willen elkaar hier allemaal beter maken”, zegt Christiaan Grives, die in Nederland en België meervoudig dunk-kampioen is. Ook Aleks Semedo, die vorig jaar nog in Italië speelde: “Het is ook goed voor de jongeren hier, want die kan je op deze manier iets bijbrengen.”

Sow, die het evenement samen met voormalig NBA-speler Francisco Elson heeft opgezet, is dan ook van plan om voorlopig door te gaan met dit project: “Ik zie dat het deze jongens motiveert, en dat motiveert mij ook om hiermee door te gaan.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat