Café Wilskracht brengt jazzconcert via livestream bij de mensen thuis

De horeca maakt zich langzaam maar zeker klaar voor de grote heropening op 1 juno. Voor die tijd heeft café Wilskracht al het één en ander in werking gezet om bezig te blijven. In samenwerking met Stichting Concert Dichtbij verzorgen zij concerten die live worden gestreamd op Facebook.

“We zijn heel blij dat we dit kunnen doen. Normaal hebben we hier een keer in de maand een jazzconcert, maar dat gaat nu niet. Dus we hebben nu een livestream opgezet. Dan kunnen de mensen thuis toch nog zien wat hier te beleven valt”, zegt saxofonist Ruud Bergamin opgetogen. “Dit is een leuke manier om in contact te blijven met het publiek wat hier normaliter op af komt”, legt Marco Bunk uit. Hij is eigenaar van café Wilskracht en al druk bezig met de voorbereidingen voor de grote heropening op 1 juni.

“Het is nog even afwachten wat precies de spelregels in Rotterdam gaan zijn. Het terras staat nu nog opgestapeld, maar dat zal op 1 juni in ieder geval wel op een corona-proof wijze opgesteld staan”, blikt Bunk vooruit op de heropening. Op de achtergrond speelt de band het nummer ‘Summertime’ live voor de kijkers online. “Het is de tweede keer dat we dit doen”, zegt saxofonist Bergamin. “Je moet op het moment dat je speelt maar hopen dat er iemand naar kijkt. Nu bleek dat er de eerste keer zo’n 700 mensen naar hebben gekeken”, zegt hij enthousiast. “Fijn dat we eindelijk weer eens kunnen optreden”, stelt pianist Pieter van Santen. “Ik weet niet hoeveel van de 700 er halverwege hebben uitgeschakeld. Maar het is sowieso meer dan wat we normaliter op een avond aan publiek hebben”, besluit hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter