Caribbean Pride tijdens het Zomercarnaval

Aanstaande zaterdag is het weer tijd voor Zomercarnaval. Vorig jaar werd het afgelast vanwege het slechte weer. De verwachting is dat er dit jaar dubbel uitgepakt wordt; deelnemers hadden immers een extra jaar om zich voor te bereiden.

We gaan langs bij oud-Zomercarnavalkoningin Sulimar Cook die al vanaf haar 2e meedoet. Dit jaar is ze van de partij met een eigen groep, een bonte verzameling van 70 dansers. In een loods aan de Keileweg legt zij de laatste hand aan de praalwagen, die is ontworpen en grotendeels gebouwd door Studio Maky.

Maar Sulimar staat er sowieso niet alleen voor. Met haar beste vriendin Kimberley Pikeur runt ze Passionada, een entertainmentbureau gespecialiseerd in Caribische en Tropische Shows. Vorig jaar sloegen ze de handen ineen met Gert-Jan Verboom van Hang-out 010 en Rotterdam Pride. Samen riepen ze de Caribbean Pride in het leven: een serie events waar seksuele – gender – en culturele diversiteit zichtbaar en bespreekbaar gemaakt wordt binnen de Caribische gemeenschap in Rotterdam.

Onderdeel van het Caribbean Pride programma is deelname aan de straatparade van het Zomercarnaval 2016, aanstaande zaterdag. Sulimar, Kimberley en Gert-jan vertellen over hun samenwerking en waarom het zo belangrijk is om de LHBT gemeenschap te steunen tijdens het Zomercarnaval.