Caribbean Swing aan Schouwburgplein moet deuren sluiten: ‘Woonstad gelooft niet meer in ons’

Het einde van grillrestaurant Caribbean Swing aan het Schouwburgplein is nabij. Het huurcontract van het restaurant wordt om verschillende redenen eind augustus stopgezet door Woonstad Rotterdam. Eigenaar Anthony Gibs sluit tot grote teleurstelling volgende week al de deuren. “Ik heb nu genoeg tijd nodig om de inboedel te verkopen en alles goed af te sluiten, dus ik moet nu helaas al dicht.”

Anthony had heel graag zijn grillrestaurant nog open gehouden voor Zomercarnaval. Dat zijn de soort dagen waar de ondernemer het van moet hebben. “Alleen al met de opbrengsten van Zomercarnaval had ik veel kunnen oplossen”, zo vertelt Gibs. Hij kreeg een aantal weken geleden te horen dat zijn zaak dicht moet. “Ik vind het heel jammer, al mijn geld, tijd en energie zit erin. Nu heb ik niks meer. Ik wil heel graag met Woonstad rond de tafel om te kijken of we nog iets kunnen, maar zij reageren niet op mijn mailtjes. De beslissing is genomen”, aldus een teleurgestelde Gibs. “Woonstad gelooft niet meer in ons.”

Woonstad Rotterdam
Volgens Woonstad Rotterdam was het een moeilijke keuze. “De huur kwam van het begin al later binnen dan de bedoeling was, maar er werd wel altijd betaald. Er is geen achterstallige huur”, aldus Kevin van Eikeren, woordvoerder Woonstad. Er kwamen daarnaast regelmatig klachten binnen over rookoverlast van de grill en muizenoverlast. “Dit zijn problemen waar de ondernemer volgens de rechter zelf iets aan had moeten doen, naar aanleiding van tussentijdse inspecties en waarschuwingen. Dit alles is alleen nog niet opgelost. Daarom moest deze beslissing uiteindelijk wel worden genomen”, aldus van Eikeren. “Er zijn te veel kansen gegeven. Misschien heeft de ondernemer vanaf het begin al te veel hooi op de vork genomen?”, zo vraagt de woordvoerder van Woonstad zich af. Gibs geeft zelf aan wel geprobeerd te hebben de problemen aan te pakken. Zo betaalde hij bijvoorbeeld maandelijks 100 euro voor ongediertebestrijding: “Het is ook niet bewezen dat de muizen echt van mij kwamen.” Hij wilde graag het rookkanaal laten reinigen, maar dit was best duur. Hiervoor heeft hij medewerking gevraagd van Woonstad, maar dit is tot op heden niet gelukt.

Petitie
Gibs ontvangt ook steun vanuit de wijk. Buurtbewoners in de wijk vinden het sneu voor Gibs. “Ze zien dat ik elke dag hard werk, ik doe dit zeven dagen per week. Ze vinden het erg jammer voor me”, zo vertelt hij. “Ik denk erover na om een petitie te starten. Wie weet doe ik dit ook; hopelijk bedenkt Woonstad zich nog.” De ondernemer zal direct beginnen aan een nieuwe baan na de sluiting van zijn grillrestaurant Caribbean Swing: “Mijn andere rekeningen gaan gewoon door, die moeten betaald worden.” Toch blijft hij hoop houden: “Ik wens dat ik nog steeds kan samenwerken met Woonstad om toch tot een oplossing te komen. Of dat ik een deel van mijn geld kan terugkrijgen, zodat ik alsnog ergens anders open kan gaan.”