Cateraar Yasemin draait overuren voor baklava-bestellingen

Yasemin Bahadir heeft haar eigen cateringbedrijf en moet een hoop bakken voor het Suikerfeest. Wij nemen een kijkje bij het maken van baklava.

Yasemin heeft de avond van te voren het baklava deeg al gemaakt. Het is belangrijk dat het deeg even rust anders wordt de baklava niet lekker: “Je maakt het deeg dun en groot. Dat is heel belangrijk, want als het dik is is de baklava niet lekker”. In het deeg zit ei, bloem, olie, yoghurt en zout. Yasemin heeft een lange stok waarmee ze het deeg zo dun uitrolt dat je er doorheen kan kijken. Vervolgens snijd ze het in kleine stukken en doet ze er walnoten in. De baklava gaat een uur in de oven op 160 graden. Met Suikerfeest staat er nog veel meer dan baklava op het menu: “Eten is voor ons belangrijk, omdat mensen op bezoek komen”.

Aysel Tan is klant bij Yasemin, omdat ze zelf niet zo goed is in het maken van baklava. Ze merkt dat ze niet de enige is die eten besteld voor Suikerfeest: “Mensen hebben het heel druk met werken. Vooral als mannen en vrouwen werken hebben ze geen tijd. Dan geven ze meestal de opdracht aan iemand die vanuit huis werkt en een eigen bedrijf heeft. Dan wordt het ook meteen bezorgd”. De keuze voor Yasemin was snel gemaakt: “Ik had bij haar besteld omdat het ook echt qua smaak lekker is”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter