Dit zijn de verliezers van de avond: CDA, SP, Lijst Meeuwissen en Socialisten010

Naast winnaars kent ook deze verkiezingen weer verliezers. Het CDA en de SP verliezen zetels, Lijst Meeuwissen en Socialisten010 hoopten op winst maar hebben niet genoeg stemmen gekregen om de kiesdrempel te halen.

Lijst Meeuwissen behaalt geen zetels, “Ik ben erg teleurgesteld”
Maurice Meeuwissen, voormalig raadslid van de PVV, komt volgende periode niet terug in de Rotterdamse raad. Met zijn eigen partij Lijst Meeuwissen heeft de politicus niet genoeg stemmen gehaald voor een zetel. “Ik ben erg teleurgesteld”, zegt Meeuwissen in de Burgerzaal op het Stadhuis.

CDA in exitpoll van 2 naar 1 zetel. Eskes: “Deze uitkomst valt me mee”
Ondanks dat het CDA in de eerste exitpoll van de NOS op één zetel staat, is Christine Eskes niet heel teleurgesteld: “ We hebben een zwaar jaar achter de rug als CDA. Deze verkiezingen kwamen voor ons net te vroeg. Als ik kijk naar hoe we er een half jaar geleden voorstonden, dan valt deze uitkomst mee. Ik hoop dat we er bij de uiteindelijke telling toch nog een stukje hoger uitkomen.”

SP is blij met een zetel: “Op zich een mooi resultaat”
Emin Basoglu, de tweede op de lijst van de SP, kijkt terug op een mooie campagne en vindt een zetel een mooi resultaat. “We hebben laten zien dat we er zijn en meegedaan aan veel debatten. We blijven ons inzetten voor betaalbaar wonen en dat kan ook met één zetel. We hebben ontzettend veel passie.” De lage opkomst heeft hij geen woorden voor: “Het is gewoon schokkend.”

Socialisten010 behalen geen zetel
Ondanks de tienduizenden flyers en de tientallen debatten die Socialisten010 naar eigen zeggen hebben uitgedeeld en gevoerd, zijn ze niet beloond met een zetel. Voor de eerste exitpoll spraken we met lijsttrekker Arno van Veen.